S-proeven (Springen)

Voordat je gaat springen is het van belang dat je in balans zit op je paard en het paard niet hindert in zijn bewegingen. Een goede houding is daarom niet alleen mooi maar vooral functioneel.

Wanneer een paard wordt gehinderd in zijn beweging is dit niet bevorderlijk voor het welzijn van het paard tijdens het springen, maar kan het ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is daarnaast belangrijk dat het paard enige springaanleg heeft en dat hij het springen leuk vindt om te doen. In het FNRS Handboek “Leer paardrijden met plezier” kun je hier meer over lezen!

S30 t/m S90
De S-proeven bestaan uit verschillende klassen.
Er wordt begonnen bij de S30. Het getal 30 geeft hierbij de hoogte van de hindernis aan.
De klassen lopen steeds met 10 centimeter op totdat de S90 is bereikt. S90 is de hoogst haalbare klasse bij het FNRS Springen. De klassen op een rijtje: S30, S40, S50, S60, S70, S80, S90.
Voor de S40, S60 en de S80 kan er een diploma worden behaald.

Wanneer je in een klasse 15 promotiepunten hebt behaald, moet je door naar de volgende klasse. Bij 3 promotiepunten mag je door naar de volgende klasse.

Wil jij weten of jij al helemaal klaar bent om mee te doen aan de springwedstrijden? Vraag dit dan na bij jouw instructrice!