KNHS

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond is een overkoepelende organisatie waar allerlei ruiterverenigingenbij aangesloten zijn.

De KNHS heeft eigen dressuurproeven. Deze proeven zijn gericht op het paard. Je kan de proeven onderverdelen in een aantal klasse B, L, M1, M2, Z1, Z2.

 

Mensen met een eigen paard kunnen tijdens de KNHS wedstrijden starten. De voorwaarde is dan wel dat je lid bent van een ruitervereniging (bijv. RV Riekerveld) en een startpas hebt! 

 

Van oktober tot en met mei volgend jaar organiseert Ruitervereniging Riekerveld elke maand een KNHS wedstrijd (klasse B, L en M) bij Manege de Ruif. Een aantal wedstrijden vindt plaats op de Prins Willem Alexander Manage in Amsterdam Zuid-Oost. 

De juiste datum en locatie is te vinden via de wedstrijdkalender van de KNHS.

Buiten- en binnenbaan
Je rijdt los in een overdekte buitenbaan met zandbodem. Deze bodem is in november 2018 grondig bijgewerkt.

De proef wordt gereden in de binnenbaan met zandbodem. Deze bodem is in november 2018 volledig vernieuwd.

De afmeting van de binnenbaan is iets groter dan 20 x 40 meter. Daarom staan er hekjes in de baan.

De B, L, M rubrieken bestaan uit maximaal 4 combinaties. Dus een rustige en persoonlijke wedstrijd is gegarandeerd. Direct na elke rubriek vindt de prijsuitreiking plaats.

 

Een ruiter kan zich online via Mijn KNHS inschrijven voor een wedstrijd, waarmee alle gegevens automatisch bekend worden bij de wedstrijdorganisatie.Ruitervereniging Riekerveld verzorgt al sinds 1973 de wedstrijden op Manege de Ruif. De ruitervereniging werkt nauw samen met de manege en maakt gebruik van alle faciliteiten en de knowhow van de manege. Zij organiseert de officiële landelijke dressuurwedstrijden van de KNHS op manege De Ruif. De leden van Ruitervereniging Riekerveld zijn mensen die een eigen paard hebben en deze uitbrengen op wedstrijden, zoals onze klanten die hun paard op de De Ruif hebben staan. Maar ook mensen die elders hun paard hebben staan, kunnen lid worden van RV Riekerveld en dus op manege De Ruif KNHS-wedstrijden rijden. 
Mocht u vragen hebben kunt u uiteraard contact met ons opnemen via riekerveld@gmail.com.