Over ons

Manege De Ruif is sinds 1971 gevestigd op de huidige locatie en valt sinds 1974 bestuurlijk onder de Stichting Manege de Ruif. De manege is gevestigd op een mooie stek aan de Sloterweg in Amsterdam, verscholen tussen de bomen en het groen. Er is daarbij zoveel als mogelijk gezocht naar een balans tussen het landelijke karakter van de Sloterweg en het oprukkende stadse karakter.

Manege De Ruif is een veelzijdige vier sterren FNRS manege.

De FNRS stelt hoge eisen aan onder andere de verzorging van de paarden, de kwaliteit van het materiaal, de lessen en de veiligheid. Wij zijn dan ook in het bezit van een veiligheidscertificaat.
Ook bieden wij pensionstalling aan en zijn een begrip in de paardenwereld regio Amsterdam.

De manege is een gastvrije en uitnodigende manege waarin het prettig verblijven is voor paarden, pony`s, ruitersportbeoefenaars, personeel en bezoekers. Dit alles met een zo open mogelijk karakter.

Natuurlijk gaan de gesprekken in de foyer vooral over paarden en paardrijden – van links of rechts vastzitten tot behaalde winstpunten – maar ook ouders, bezoekers en geïnteresseerden vinden er bij een koel drankje of een snack een warm en welkom onthaal.

Het educatieve karakter met betrekking tot de natuur en het dier en in het bijzonder de diervriendelijke omgang naar paarden en pony`s, staat centraal. De manege verzorgt op alle niveaus de verschillende takken van paardensport zoals dressuur, springen en carrousel.

Manege De Ruif is vooral ook een actieve manege met een goed gevulde wedstrijd- en activiteitenkalender en enthousiaste instructeurs en stalmedewerkers.

Onder leiding van gediplomeerde en ervaren instructeurs leren wij u verantwoord de kneepjes van het paardrijden. Er wordt uitstekend dressuurmatig lesgegeven, op allerlei niveaus, met respect voor zowel de ruiters en amazones als de pony’s en paarden.