Talentenplan

Sinds 3 oktober 2022 zijn wij begonnen met een talentenplan.

Wat houdt een talentenplan precies in?
Elke week is er een dressuurles gebaseerd op wedstrijden. De ruiters van het talentenplan hebben een vast paard of pony. Met die combinatie rijden we vanaf november elke maand een officiële KNHS wedstrijd.

We zorgen dat de paarden in het bestand bij de KNHS komen te staan en dan kunnen we ons in gaan schrijven voor de wedstrijden. We hebben ook elke maand een theorieles zodat we nog iets dieper op bepaalde onderwerpen in kunnen gaan en de wedstrijden na kunnen bespreken.

Voor nu heb ik vijf fanatieke amazones uitgekozen waarvan ik dacht dat ze het zouden
kunnen én willen. Zij hebben van te voren een eigen uitnodiging gekregen met daarin dat hun gekozen waren om eventueel als ze het zouden willen mee konden doen aan deze les.

Gelukkig vonden deze meiden het allemaal leuk en zijn we maandag 3 oktober van start gegaan! Dit begon gelijk al heel goed: we hebben lekker kunnen trainen naar de KNHS dressuurwedstrijd. Deze gaat over 3 weken al plaats vinden. Van te voren heb ik de ruiters gevraagd welke paarden of pony’s zij leuk vonden om de wedstrijden mee te gaan rijden. Ze konden 3 voorkeuren opgeven en vanuit daar ben ik gaan kijken wat mij de beste combinatie leek.

De eerste 2 lessen bestonden vooral om te kijken met welk paard je de beste klik hebt en waar je een goede match mee bent. Deze lessen hebben ze allebei op 2 verschillende paarden gereden zodat we konden kiezen wat hun vaste paard gaat worden. Samen zijn we er uitgekomen wie met welk paard uiteindelijk gaat starten.

Graag stel ik de talenten voor aan jullie met
hun wedstrijdpaard erbij:

Isis Teunissen – Gibson
Eva van Elst – Gavilan
Aoife Luijs – Chavez
Isabelle Heere – Nirvana

Diana John (Coach Talentenplan)