Manege

Een mens is nooit te oud om te leren paardrijden. De oudste amazone op onze manege stapte op haar 65ste voor het eerst op een paard! Er zijn lessen voor beginners, gevorderden en ‘speciale lessen’ voor ruiters en amazones met speciale ambities of wensen.

Ons doel is om er voor te zorgen dat iedereen de basisprincipes van de omgang met paarden en het rijden zodanig onder de knie krijgen, dat ze goed, comfortabel en ontspannen kunnen rijden en hun eigen grenzen telkens een stukje kunnen verleggen. In overleg met de instructie wordt bepaald welk niveau – en dus welke lessen – het meest geschikt is.
In de wat meer gevorderde lessen wordt op niveau gewerkt aan het uitbouwen van de vaardigheden van ruiter/amazone in combinatie met het paard.

Groepslessen
Groepslessen zijn verdeeld in jeugd (7-13 jaar), junior (14-17 jaar) en senior (18-99 jaar) met een maximaal aantal ruiters van 12 personen met een les duur van 45 minuten in de ponylessen en een maximaal aantal ruiters van 10 personen in de paardenlessen van 60 minuten. Op verschillende niveaus, van beginners tot ver gevorderden, wordt er op een leuke en verantwoorde manier lesgegeven onder begeleiding van gediplomeerde instructie. 

De manege beschikt over een leuke groep schoolpaarden voor alle niveaus.

 

Beginnen met ponyrijden

Beginnende ruiters/amazones vanaf 7 jaar kunnen zich eerst aanmelden voor een proefles.
Wij nemen z.s.m. contact met je op om meer informatie te geven.
Wij houden in de gaten wanneer er plaats is in onze opstaples.
Bij plaats nemen wij direct contact met u op.

 

 

Ruiters/amazones met rijervaring
Indien u rijervaring hebt kunt u een proefles nemen in een passende groepsles.
Bij twijfel kunt u beter eerst een privéles afspreken zodat wij u niveau kunnen bepalen om te kijken welke les het beste bij u past.

 

Springles

De manege verzorgt ook springlessen op vaste dagen maar ook in series van 10 lessen gedurende een kwartaal (springblok). Deze tak van sport is spannend om te doen en spectaculair om te zien. Uiteraard is rijervaring een vereiste. Ook voor de junioren en senioren gevorderde ruiters hebben we springblokken.

 

Carrousel

Een carrouselgroep bestaat uit 12 of 16 ruiters die in een geordende colonne met tweeën naast elkaar een aantal figuren uitvoeren. De manoeuvres worden gereden op door de groepen zelf samengestelde en uitgezochte muziek. Belangrijke elementen van de proef (manoeuvre), zijn artistieke inhoud van de proef, de uitvoering, de muziek en de aankleding van de groep. Carrousel is een echte teamsport: samenwerking, teamspirit en gezelligheid zijn belangrijke elementen voor het carrouselrijden!

De carrouselsport wordt steeds populairder en de deelname aan de kampioenschappen groeit. Aan alle wedstrijden tezamen doen maar liefst meer dan 100 groepen mee. De kampioenschappen zijn onderverdeeld in zes poules voor paarden en drie poules voor pony’s. Manege de Ruif streeft er naar om elk jaar deel te nemen aan de kampioenschappen. De Nederlandse Kampioenschappen Carrousel vallen onder regie van de Verenigde Carrouselclubs in Nederland (VCN).