Vaardigheid en springproeven 21 november 2021

Ook de springwedstrijden gaan weer van start. Je kunt je hier inschrijven

Middels dit formulier kun je je inschrijven voor een spring of vaardigheidsproef. Wil jij weten of jij al helemaal klaar bent om mee te doen aan de springwedstrijden en voor welke proef je je het beste kunt inschrijven? Vraag dit dan na bij jouw instructrice!. Je kunt je tot uiterlijk 14 november 2021 inschrijven. Als de inschrijflijst eerder vol is dan communiceren we dat via de website en zullen we dit formulier weghalen.

Als je je via dit formulier inschrijft kun je er van uitgaan dat je mee mag doen. Mocht je onverhoopt toch op de reservelijst komen, dan laten we je dat zo snel mogelijk weten per mail.

Als je vragen hebt over de wedstrijd dan kun je deze mailen naar: wedstrijden@manegederuif.nl.

Uitslag FNRS proeven 16+ 23 oktober 2021

Het heeft even geduurd maar we zijn weer van start gegaan met de FNRS proeven. Gisteravond hebben de 16 plussers het spits mogen afbijten. Omdat er niet heel veel inschrijvingen waren hebben de meeste ruiters 2 proeven gereden, wat ook voor dubbele winstpunten heeft gezorgd. Hier vind je de uitslag van de gezellige avond. Hou vooral de website in de gaten voor de volgende FNRS proef, die is namelijk al zondag 14 november!

Uitslag FNRS proeven zondag 24 oktober 2021

Ook de jeugd en junioren van onze manege zijn weer gestart met officiële FNRS proeven. De uitslag kun je hier teruglezen. We willen alle hulpen bedanken, en natuurlijk ook de ponys en paarden 😃. Zien we jullie ook zondag 14 november weer?

Hartelijke groet van de wedstrijdcommissie

Inschrijven FNRS proeven zondag 14 november

Vandaag starten we weer met de FNRS proeven voor alle leeftijden, en je kunt je meteen al inschrijven voor de volgende! Voor de proeven van zondag 14 november kun je je hier inschrijven! Heb je nog nooit een proef gereden? Vraag dan aan je instructie op welk niveau je kunt instromen. De proeven kunnen alleen doorgaan met voldoende hulp, dus meld je vader, moeder, oom of wie dan ook aan om er weer een onvergetelijke dag van te maken!

Met vriendelijke groet, de wedstrijdcommissie

Definitieve startlijsten van de FNRS wedstrijden.

Goedemiddag allemaal, hierbij beide definitieve startlijsten voor de aankomede wedstrijden van zaterdag avond 23 oktober en zondag middag 24 oktober.

Let op de starttijden van zondag 24 oktober zijn veranderd!!

De lage proeven zullen eerst beginnen en de hogere proeven zullen later beginnen. Ook voor de hulpen zijn de tijden veranderd. Kijk dus heel goed hoe laat je moet starten en voor de hulpen kijk even goed naar hoe laat je ingedeeld staat om te helpen.

Klik hier voor de startlijst van zaterdag avond 23 oktober.

Klik hier voor de startlijst van zondag middag 24 oktober.

Voor vragen graag mailen naar wedstrijden@manegederuif.nl

Met vriendelijke groetjes,

Wedstrijdcommissie club de Ruif

Schipholfonds ondersteunt De Ruif

Op vrijdag 2 juli was manege De Ruif uitgenodigd door het Schipholfonds bij de uitreiking van de toegekende donaties 2021. Het werd een prachtige middag!
De Ruif ontving het mooie nieuws dat het Schipholfonds de aanschaf van twee goed opgeleide, brave en geduldige pony’s financieel ondersteunt. Het betreft pony’s die snel ingezet kunnen worden voor onze jong(st)e sporters in het ‘Bixie-programma’ en het ‘Young Leaders Programma’.

Het Schipholfonds heeft als doel fysiek bewegen te stimuleren, zodanig dat er meer mensen ‘in beweging komen’ door een donatie van het fonds. Het Schipholfonds draagt bij aan vele sportieve initiatieven in de omgeving van Schiphol. Het bestuur van De Ruif had eerder dit jaar keihard gewerkt om een goed onderbouwde aanvraag in te dienen.

Zoals voor iedereen in Nederland, was het afgelopen jaar ook een moeilijk jaar voor Stichting manege De Ruif. Vanwege de noodzakelijke corona-maatregelen hebben we heel veel activiteiten en ook inkomsten zien wegvallen. Onze manege werd echter dubbel getroffen toen het voor pony’s en paarden zeer besmettelijke Rhinovirus op de manege werd geconstateerd. Door adequaat en professioneel handelen van onze medewerkers is de besmetting gelukkig beperkt gebleven en hebben we alle pony’s en paarden gezond kunnen behouden.

Dit alles betekent dat De Ruif elke ondersteuning heel goed kan gebruiken. We zijn daarom ongelofelijk blij met de ondersteuning van het Schipholfonds. En natuurlijk met alle eigen acties van het afgelopen jaar!

Het bestuur van De Ruif bedankt iedereen die het afgelopen jaar onze manege bleef ondersteunen door klant te blijven, geld in te zamelen en crowdfunding te starten. En uiteraard een oproep aan iedereen: blijf rijden, blijf je consumpties kopen in onze gezellige bar en blijf je inzetten voor onze manege. Al onze paarden en pony’s hebben het verdiend!!

GEWONNEN!!

24 uur in een dag, 7 dagen in een week..
Afgelopen zes weken was een hele rare periode.
Het terrein is stil en leeg. Geen ruiters, geen ouders, geen bezoekers.

Waarbij niet alleen de Corona-crisis voor een sluiting zorgde, kwam het Rhino virus ook nog even om de hoek kijken.
Zes weken lang hebben wij diverse pony’s en paarden in quarantaine gehad, verzorgd en weer naar buiten gehaald.
Maar ook zorg moeten dragen over alle andere pony’s en paarden.

Diverse quarantaine paddocks en een hele (semi-)quarantaine unit erbij gecreëerd. Deze unit later ook weer terug gebracht naar een normale unit.

Dag in, dag uit bij alle pony’s en paarden tweemaal daags temperaturen.
Maar vandaag is het dan zover..
De allerlaatste gaan de quarantaine uit..

Wat dat betekend?
We hebben gewonnen van Rhino!!!

Rhino 1 geconstateerd

Beste lezer,

Afgelopen zondag 15 maart 2020 zijn verkoudheidverschijnselen geconstateerd bij een nieuwe pensionpaard die vrijdag j.l. op de manege is gekomen.
Het paard hebben we direct in quarantaine geplaatst en daarna hebben we de dierenarts gewaarschuwd. De dierenarts heeft zondagmiddag een swap monster afgenomen.

Vanavond kwam de uitslag van de test binnen dat dit paard is besmet met het EHV-1 virus.
Alle noodzakelijke maatregelen zijn in nauw overleg met de dierenarts.
• Manege De Ruif heeft besloten dat de paarden en pony’s de locatie in ieder geval de komende 4 weken niet mogen verlaten. Er worden geen paarden van buiten worden toegelaten.
• Op advies van “De paardendokters” wordt bij alle paarden en pony’s 2 maal per dag de temperatuur opgenomen. Paarden en pony’s met verhoging hoger dan 38.5 worden direct geïsoleerd.
• Alle klanten van het bedrijf, Sectorraad paard en de paardenbedrijven in de directe omgeving worden op de hoogte gebracht van de situatie.
• Klanten mogen alleen hun eigen paard verzorgen.
• Wij adviseren om niet naar andere hippische bedrijven te gaan.
• Na het verzorgen van je paard wordt verwacht dat je de manege verlaat.
• Na het bezoeken van de manege wordt geadviseerd om schone kleding/schoenen aan te doen.

Wij rekenen op ieders medewerking.
Zijn er vragen neem dan contact met ons op via info@manegederuif.nl

Team de Ruif en bestuur manege de Ruif

Let op! GEEN LESSEN!!

Beste ruiters en amazones,

Helaas zijn wij genoodzaakt de manege komende 3 weken te sluiten. Hierdoor zijn er dus ook geen manege lessen. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk!

Wij zijn nog in afwachting van de FNRS en wat voor maatregelen er nog meer komen.

De pensionklanten krijgen ook zo spoedig mogelijk bericht.

Wij wensen iedereen veel sterkte de komende tijd!

We hopen op begrip.

Team De Ruif

Spaar een extra groepsles bij elkaar!

Spaar een extra groepsles bij elkaar!

We zijn ontzettend blij met de mensen die ons vaak helpen bij wedstrijden/kinderfeestjes/opstartlessen et cetera. Graag zien we deze groep aan hulpen nog meer groeien en willen wij jullie uiteraard belonen voor jullie inzet! Daarom hebben wij vanaf nu de spaarkaart in het leven geroepen!

Hoe werkt het?

  • Je ontvangt de spaarkaart wanneer je je eerste punt verdient hebt. Dus help jij mee (of iemand namens jou) ontvang je de spaarkaart met daarop direct één punt! Bewaar hem dus goed, je dient namelijk tien punten op één kaart te verzamelen voor een gratis extra groepsles.
  • Elke keer dat jij (of iemand namens jou) helpt tijdens de wedstrijden, kinderfeestjes en/of opstartlessen, spaar jij punten op je persoonlijke spaarkaart!

Heb je een volle spaarkaart?

  • Dat betekent dat je tien punten gespaard hebt op jouw spaarkaart.
  • Een volle spaarkaart kun je inleveren tegen een gratis extra groepsles!