Over ons

Onze pony's

Bekijken

Onze paarden

Bekijken

Ons personeel

Bekijken

Een mens is nooit te oud om te leren paardrijden. De oudste amazone op onze manege stapte op haar 65ste voor het eerst op een paard! Er zijn lessen voor beginners, gevorderden en ‘speciale lessen’ voor ruiters en amazones met speciale ambities of wensen.

De inzet is niet om van iedereen en topruiter of –amazone te maken, maar om ervoor te zorgen dat ‘leerlingen’ de basisprincipes van de dressuur zodanig onder de knie krijgen, dat ze goed, comfortabel en ontspannen kunnen rijden en hun eigen grenzen telkens een stukje kunnen verleggen. In overleg met jouw (vaste) instructeur wordt bepaald, welk niveau – en dus welke lessen – het meest geschikt voor je zijn. In de wat meer gevorderde lessen wordt op niveau gewerkt aan het uitbouwen van de vaardigheden van ruiter/amazone en paard.

wedstrijd-fnrs-150x150

De Manege is sinds 1971 gevestigd op de huidige locatie en valt sinds 1974 bestuurlijk onder de Stichting Manege de Ruif. De manege is gevestigd op een mooie stek aan de Sloterweg Amsterdam verscholen tussen de bomen en het groen. Er is daarbij zoveel als mogelijk gezocht naar een balans tussen het landelijke karakter van de Sloterweg en het oprukkende stadse karakter.

Manege de Ruif is een veelzijdige **** manege die ook pensionstalling heeft en in bezit is van het veiligheidscertificaat, die garant staat voor kwaliteit en is een begrip in de paardenwereld in de regio Amsterdam. De manege is een gastvrije en uitnodigende manege, waarin het prettig verblijven is voor paarden, pony`s, ruitersportbeoefenaars, personeel en bezoekers. Dit alles met een zo open mogelijk karakter. Natuurlijk gaan de gesprekken in de foyer vooral over paarden en paardrijden – van links of rechts vastzitten tot behaalde winstpunten – maar ook ouders, bezoekers en geïnteresseerden vinden er bij een koel drankje of een snack een warm en welkom onthaal.

Het educatieve karakter met betrekking tot de natuur en het dier en in het bijzonder de diervriendelijke omgang naar paarden en pony`s, staat centraal. De manege verzorgt op alle niveaus de verschillende takken van paardensport zoals dressuur, springen, carrousel, Horse Ball enzovoort. Manege de Ruif is vooral ook een actieve manege, met een actieve Club de Ruif, een goed gevulde wedstrijd- en activiteitenkalender en enthousiaste instructeurs en stalmedewerkers. Daarnaast heeft de manege een goed geoutilleerde pensionstalling. De manege is aangesloten bij de Federatie Nederlandse Rijscholen (FNRS) welke borg staat voor de kwaliteit. De FNRS stelt hoge eisen aan onder andere de verzorging van de paarden, de kwaliteit van het materiaal, de lessen en de veiligheid.

Onder leiding van gediplomeerde en ervaren instructeurs leren wij u verantwoord de kneepjes van het paardrijden. Er wordt uitstekend dressuurmatig lesgegeven, op allerlei niveaus, met respect voor zowel de ruiters en amazones als de pony’s en paarden.

Missie en Visie

Missie

Manege de Ruif is sinds 1971 begonnen als kleine stichting met een paar pony’s en paarden. Het doel van de stichting was – en is nog steeds – om volwassenen en kinderen voor een betaalbaar bedrag veilig te leren rijden op paarden en pony’s en ze op een leuke manier te laten kennismaken met de karakters en de verzorging van deze prachtige dieren. Dat gebeurt onder leiding van gediplomeerde instructeurs, die daarin worden bijgestaan door het Stichtingsbestuur en een groot aantal commissies en vrijwilligers.

Locatie

De locatie, aan de rand van het mooie dorp Sloten en de groene rand van Amsterdam, is prachtig. De faciliteiten zijn een aantal jaren geleden grondig verbouwd en vernieuwd. De paarden en pony’s staan in keurige stallen, er zijn twee rijhallen, een stapmolen, een paddock, een foyer/bar met lekkere hapjes en drankjes.

Maatschappelijke functie

Het hele jaar door worden er wedstrijden en activiteiten georganiseerd voor volwassenen en kinderen. Manege de Ruif is daarmee niet alleen een perfect adres om te leren pony- of paardrijden, maar ook een ontmoetingsplaats en een ‘familie’ voor ouders, kinderen, familieleden en liefhebbers van paarden en pony’s. Vanuit de foyer kunnen vrienden, familieleden en kennissen kijken naar de wedstrijden en lessen.

Veiligheid & welzijn

Bij Manege de Ruif staat het welzijnen de veiligheid  van mens, paard en pony voorop. Daarmee zijn we (en daar zijn we allemaal trots op) een 4-sterren manege met veiligheidscertificaat, een uitstekende reputatie en gezonde plannen voor de toekomst.

Vacatures en stages

Stage

Bedrijfsprofiel:
Manege de Ruif is een veelzijdige **** manege gelegen aan de rand van Amsterdam die ook pensionstalling heeft en in bezit is van het veiligheidscertificaat, dat garant staat voor kwaliteit. Gezelligheid, sportiviteit en paardenwelzijn staan op ons bedrijf voorop. Er zijn paardrijlessen van maandag tot en met zaterdag. Daarnaast organiseren wij maandelijks FNRS Proevendagen en KNHS wedstrijden en overige activiteiten zoals springcursussen, poetslessen en ponykampen

FNRS Lidmaatschap

U heeft ervoor gekozen bij ons te komen paardrijden. Een goede keuze! Want paardrijden bij een FNRS-Ruitersportcentrum heeft een aantal aantrekkelijke voordelen. Eén hiervan is het Ruiterpaspoort, die u ontvangt zodra de lesovereenkomst een feit is.

Met het Ruiterpaspoort:

  1. bent u direct lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS), de overkoepelende bond van alle paardensporters in Nederland. Dit lidmaatschap verloopt via de FNRS, de onafhankelijke brancheorganisatie waar uw manege lid van is en welke de ruiteropleidingen landelijk coördineert, bewaakt en verder ontwikkelt
  2. heeft u de garantie dat u veilig leert paardrijden. Door de maatschappelijke organisaties Stichting Consument en Veiligheid en Stichting Veilige Paardensport (SVP) worden de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen gesteld aan de accommodatie, de paarden en pony’s en de instructeurs. De SVP hanteert hiervoor een onafhankelijk Veiligheidscertificaat voor hippische bedrijven in Nederland. Alle FNRS-Ruitersportcentra zijn in het bezit van dit certificaat
  3. heeft u toegang tot de landelijk erkende FNRS-ruiteropleidingen, speciaal ontwikkeld om u plezierig én verantwoord te leren paardrijden. Op elk niveau worden regelmatig proevendagen georganiseerd, waarmee bij goed resultaat promotiepunten zijn te verdienen. Alle ontwikkelingen in uw ruiterloopbaan en de behaalde resultaten op de proevendagen worden officieel vastgelegd in het Ruiterpaspoort
  4. heeft u als manegeruiter een extra ongevallenverzekering
  5. kunt u eenvoudig doorstromen naar de basiswedstrijdsport van de KNHS zodra u een eigen paard heeft
  6. ontvangt u elk kwartaal het hippisch magazine “PaardenSport”
  7. profiteert u regelmatig van interessante kortingsacties (zie www.fnrs.nl)

De kosten van het Ruiterpaspoort bedragen slechts € 20,00 per jaar. Met deze bijdrage bent u verzekerd van een uitstekende landelijk erkende ruiteropleiding in een veilige omgeving, onder begeleiding van deskundige instructeurs. Correspondentie en facturen over het Ruiterpaspoort ontvangt u rechtstreeks van de FNRS.

FNRS

Sponsors

Sponsoren

singer