Inschrijfformulier S-proeven 24 maart 2019

Hierbij kan er ingeschreven worden voor de S-proeven op 24 maart. Je kunt je tot 17 maart inschrijven als de inschrijving eerder vol is dan communiceren wij dit via de website.

Let goed op je mag alleen mee rijden met deze wedstrijden wanneer je springlessen gevolgd hebt en je toestemming hebt van je instructrice!!

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Met vriendelijke groetjes,

wedstrijdcommissie Club de Ruif

Inschrijfformulier pas de deux wedstrijd 31 maart 2019

Hallo allemaal,

Het thema voor deze pas de deux wedstrijd is FLOWER POWER. Er mag met muziek gereden worden, maar let op wij willen de muziek een week voor de wedstrijd binnen hebben. Dit houdt dus in dat we de muziek uiterlijk 26 maart bij ons binnen moet zijn anders kan er niet met muziek gereden worden!

klik hier voor het inschrijfformulier voor de pas de deux wedstrijd op 31 maart! Als de wedstrijd vol is dan communiceren wij dit via de website.

Met vriendelijke groetjes,

wedstrijdcommissie Club de Ruif

Definitieve Startlijst 3e zit selectie wedstrijd zondag 10 maart

Hallo allemaal,

hierbij de definitieve startlijst voor de 3e en laatste zit selectie wedstrijd voordat het zit team gevormd wordt!

Let op er zijn wat wijzigingen in de indeling dus kijk even goed op wie je moet rijden zondag.

Klik hier voor de definitieve startlijst.

Met vriendelijke groetjes,

wedstrijdcommissie Club de Ruif

Uitslag 2e zit selectie wedstrijd 20 januari 2019

Hallo allemaal,

hierbij de uitslag van vandaag!

Klik hier voor de uitslag van de 2e zit selectie wedstrijd.

10 maart is de 3e en laatste zit selectie wedstrijd! We zijn nog opzoek naar 18+ ruiters voor niveau 4 en naar ruiters in de leeftijd van 13 t/m 17 nog niet in het bezit van F8 voor categorie 2 om mee te nemen naar de Regiofinales!

De inschrijving voor deze wedstrijd opent op zondag ochtend 17 februari.

Doneer voor Jantje Beton en help gelijk Manege de Ruif!

Vanaf nu tot en met 9 maart 2019 kun je via een digitale collectebus Jantje Beton en Manege de Ruif steunen. Spelen en bewegen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de 10 kinderen speelt niet of slechts een keer per week buiten. Jantje Beton organiseert een keer per jaar een grote collecte. Tijdens de collecte wordt geld opgehaald waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we samen dat meer kinderen, meer kunnen spelen.

Ook Manege de Ruif doet mee met Jantje Beton!  Doneer voor  Jantje Beton én Manege de Ruif via:

https://jantjebeton.digicollect.nl/manege-de-ruif

Ook kan je – nog leuker – online je eigen persoonlijke collectebus aanmaken voor Manege de Ruif! Ga naarhttps://jantjebeton.digicollect.nl  en koppel jouw collectebus aan Manege de Ruif. De digitale collectebus kan je dan vervolgens delen via whatsapp, e-mail en Facebook.

Doe ook mee met Jantje Beton én De Ruif en ga vóór 9 maart a.s. naar https://jantjebeton.digicollect.nl/manege-de-ruif

Nieuwe data Peuter ponyrijden

Op de volgende data van 9.30-10.30 is er weer peuter ponyrijden:

* 20/1

* 27/1

* 10/2

* 17/2

* 24/2

* 10/3

* 24/3

* 31/3

* 14/4

* 28/4

*  5/5

* 12/5

* 19/5

* 26/5

*  2/6

* 16/6

* 23/6

* 30/6

* 14/7

(let op! Data en tijdstippen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzingen)

Spelregels voor het Peuterponyrijden als volgt:

* Ouders begeleiden de peuters, bent u hier door omstandigheden niet toe in staat geef dit dan s.v.p. van te voren aan.

* Voor zowel de kinderen als de ouders geldt: Laarzen of dichte schoenen aan, absoluut geen slippers of open schoenen. Dit in verband met de veiligheid van uw Eigen (kinder-)voeten.

* Inschrijven mag meerdere keren, maar niet wekelijks en per keer. Het is geen les, maar kennismaken met de pony’s, knuffelen, borstelen, rondje aan de hand etc. Kortom een heel gezellig en leerzaam uurtje bij juf Rebecca 😉

Het tarief is per 1 januari 2019 € 12,50 per kind/per keer. Graag contant en gepast betalen!

Opgegeven kan per e-mail naar info@manegederuif.nl onder vermelding van de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam kind
  • Geboortedatum kind
  • Telefoonnummer(s) ouders
  • Email-adressen ouder(s)

Uitslag FNRS wedstrijd 16 december 2018

Hallo iedereen, 

hierbij de uitslag van vandaag!

Wij vonden het weer een hele gezellige en geslaagde dag en willen via deze weg ook alle bikkels die ons geholpen hebben om deze dag mogelijk te maken nogmaals te bedanken want ondanks de kou stonden ze er wel!  

De dames van de bar wilden we ook nog even extra bedanken want bij hun boven was het lekker warm en beren gezellig! 

Klik hier voor de uitslag. 

Met vriendelijke groetjes, 

wedstrijdcommissie Club de Ruif 

Spaar een extra groepsles bij elkaar!

Spaar een extra groepsles bij elkaar!

We zijn ontzettend blij met de mensen die ons vaak helpen bij wedstrijden/kinderfeestjes/opstartlessen et cetera. Graag zien we deze groep aan hulpen nog meer groeien en willen wij jullie uiteraard belonen voor jullie inzet! Daarom hebben wij vanaf nu de spaarkaart in het leven geroepen!

Hoe werkt het?

  • Je ontvangt de spaarkaart wanneer je je eerste punt verdient hebt. Dus help jij mee (of iemand namens jou) ontvang je de spaarkaart met daarop direct één punt! Bewaar hem dus goed, je dient namelijk tien punten op één kaart te verzamelen voor een gratis extra groepsles.
  • Elke keer dat jij (of iemand namens jou) helpt tijdens de wedstrijden, kinderfeestjes en/of opstartlessen, spaar jij punten op je persoonlijke spaarkaart!

Heb je een volle spaarkaart?

  • Dat betekent dat je tien punten gespaard hebt op jouw spaarkaart.
  • Een volle spaarkaart kun je inleveren tegen een gratis extra groepsles!

Ponyrijden met het Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds geeft je de mogelijkheid om te sporten – en dus ook om pony te rijden – als je ouders niet het geld hebben voor de lessen en sportbenodigdheden. En dat is heel goed want alle kinderen moeten kunnen sporten!
Er zijn genoeg kinderen die met ondersteuning van het Jeugdsportfonds enorm genieten van het ponyrijden op Manege De Ruif. Door bij ons te rijden met het Jeugdsportfonds kom je in contact met andere leuke kinderen en leer je spelenderwijs ponyrijden en pony’s verzorgen, in een gezellige omgeving.
Op de website van het sportfonds kunnen jij en je ouders alles lezen over het fonds en over de voorwaarden voor een bijdrage daaruit: https://www.jeugdsportfonds.nl/

SponsorKliks

Beste vrienden van de Ruif,

Graag uw aandacht voor het volgende. We zijn aan het sparen om in de toekomst de bodem in de binnenbaan te vervangen met een duurzame voorziening om blessures te beperken en het milieu minder te belasten.
Vanaf nu is het voor iedereen die de manege en het sponsordoel een warm hart toedraagt mogelijk om ons GRATIS te sponsoren, zodat we ons doel kunnen halen.
Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com/
Op de website van manege de Ruif staat een banner van SponsorKliks (aan de rechterkant onder de social media linkjes). Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue, Wehkamp en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert onze sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via sponsorkliks kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert voor manege de Ruif.

Gaat u met vakantie? Ook daar zijn verschillende bedrijven denk aan KLM, Booking.com en vele andere waar je via SponsorKliks de manege sponsort.

Zo is sponsoren heel gemakkelijk zonder dat het u iets kost!!

Alvast bedankt voor het sponsoren om ons doel te behalen.

Team De Ruif

Poetscursus voor ouders en kinderen samen!

opzadelen

Er komt veel kijken bij de verzorging van paarden en pony’s. En als je wilt ponyrijden dan hoort daar natuurlijk ook bij dat je weet hoe je een pony moet poetsen en zadelen.

Maar hoe werkt dat nou precies? Welke borstel gebruik je waarvoor? Of hoe ga je te werk als je pony lekker ligt te ontspannen in zijn stal en helemaal geen zin heeft om op te staan?
Hoe moet je hoeven uitkrabben en wat doe je op het moment dat een pony zijn been niet wil optillen? Wat moet je nou met al die manen doen en hoe borstel je een staart? Of wat doe je als je pony heel erg aan het zweten is?

Jeetje, dat zijn veel vragen. Maar het is natuurlijk ook best een verantwoordelijkheid om je pony netjes te poetsen en te zadelen voordat de les begint. Als je geluk hebt, dan weet je vader, moeder of grote broer of zus hoe het moet. Maar het schijnt dat er ook papa’s en mama’s zijn die het zelf ook niet precies weten. Die bijvoorbeeld met een keukendoekje een pony poetsen of met een stofzuiger de stal proberen uit te mesten.

Heb of ben jij nou zo’n papa of mama die ook niet helemaal weet hoe dat allemaal werkt? En willen jullie allebei graag leren hoe het moet, zodat je vader of moeder je kan helpen om op tijd klaar te zijn voor de les of voor een proefje? Dan hebben wij een hele goede oplossing voor jullie:
De poetscursus voor ouders en kinderen samen!

Tijdens deze cursus ga je samen aan de slag en leer je alles wat je moet weten over het correct poetsen en verzorgen van je pony. Ideaal! Schrijf je wel snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.

De poetscursus vindt plaats op 2 en 9 oktober van 14.00 – 16.00 uur.

Inschrijven kan via info@manegederuif.nl onder vermelding van ouder-kind poetscursus.